Общо показвания

юни 24, 2006

Фенове на информационните технологии или как си прекарваме времето пред/с компютъра

С всеки изминал ден се убеждавам, че хората прекарващи времето си из разните недоразвити среди да общуване, като IRC и тям подобни text only свърталища пропускат нещо невероятно. Скайп? Скайп е интересен, но с колко непознати би се случило да си допаднеш? Аз лично бях публикувал скайп името си само в един сайт и точно след два дни се наложи да го зарежа веднъж за винаги. Защото въпреки че разговора е през Интернет той се чувства доста реален, а когато някой се държи нагло, нахално, безочливо и на всичкото отгоре предъвква солети, докато говори с теб е неприятно. И така - скайп е за разговор с познати. Но какво да се направи ако искаме да общуваме с нови хора.
Няма да се впускам в подробни обяснения, цялата информация е там - щом има irc значи има и уеб, а щом има уеб... ох кефффф...така че само изброявам:
Mugshot
Podcasts
Photosharing, musicsharing, videosharing

Аз съм леко пристрастен към RSS агрегатора си вече, това е нещо което просто в такава степен ускорява процеса на запознаване с и отсяване на новото, че не мога да си представя някой да НЕ го ползва. Моят избор? Liferea.
Подкастите. Напоследък съм силно зарибен по Искейп под, или както те сами се описват: the sience fiction podcast magazine. RSS за тях. Понякога имат много добри попадения.
Музиката. Последната ми зарибявка, нещо което някой е решил да таг-ва като жанр 'Relax' и аз не знам как да го нарека по друг начин, така че го оставям така.
Oliver Shanty & Friends - Sacral Nirvana и разбира се Korunesh - Zenshual (Call of the mystic) (1000x to Seth/Tribestan aka Асен)
Филм. Определено X-men: The last stand. Не знам дали заради ефектите. Просто ми хареса. Или не съм гледал от тогава по-впечатляващ... Макар да бъда обвинен в повърхностност ....
Новина. Федора Кор 6 тест 1 разбира се. Аз съм дълбоко влюбен в тази дистрибуция. От как я открих за себе си жените вече не са толкова красиви и храната не е толкова вкусна. Хе-хе. Федора кор 6 предварителен преглед (тест 1) - кратък преглед и надежди за това какво всъщност ще има в готовия вариант, Phoronix.
Нюзфийд. Кори Доктороу Боинг боинг разбира се. За няколко дни мирогледа ми се разшири колкото не беше за няколко месеца. RSS за Boing boing
Photosharing. F-spot - супер доволен съм, има всичко което мога да поискам + изнасянето към Flickr.
Videosharing. YouTube - последната седмица беше доста забавно там, хората в листа ми за забавни e-mail-и са се посмяли смятам. А и намерих това (bumptop)също. Макар че според мен метафората за десктопа някой не я е доразбрал. Идеята не е да въргаляме файловете а да не се интересуваме от тях а само от информацията в тах!!! Това как точно ще изглеждат файловете.... абе нз.Да имат занимавка програмистите:) Линк на проекта

В цялата история това което ме дразни е подксати от mac.com които с НИЩО не можах да пусна. Под Линукс де. Жалко. Имаше нещо, което искам да чуя, но за разлика от някои мои колеги и познати ентусиасти няма да си инсталирам VMware специално за да си сложа уиндоус и на него Quicktime player. Ако някой иска идеите му и гласът му да стига до всички няма да ползва "подобрените" лиготии на Apple. Поне докато не си купим всички по един MacBook и Бил Гейтс не стане втория по богатство в света, веднага след Стийв Джобс.

юни 21, 2006

The boob fairy

Това просто няма как да го пропусна.
За съжаление (не мое де) линка отново е на английски и общо взето няма да разберете нищо, ако не говорите английски. Но за тези, които поназнайват езика ще е доста забавно. В интерес на истината съм изненадан, че подобна глупост ми се хареса, но песничката наистина е лека и приятна.

Enjoy

The boob fairy

Директен линк към песента в mp3 формат.

The pectoral fairy never came to me.... poor me...

Thanks to Kwiksilver for pointing this out.

юни 20, 2006

Нещо което не може да се види вече...

Става ми тъжно, когато малко по малко изчезват разни неща от интернет пространството. Неща които са ме забавлявали, които са ми направили впечатление, които съм харесал. Свикнали сме с мисълта, че нещата ще са винаги там, нали това е Интернет, безкрайния океан от информация, но съвсем не е така. Понякога дори Гугъл кеш не е достатъчен ...
Ето защо не мога да оставя тази снимка да си иде, след като denverguy изчезна от Интернет. Не знам каква е причината, така и не намерих време да се осведомя, дали просто AOL решиха, че вече не е важно да пазят стари страници или той сам го е пожелал, но е факт че го няма. За това пък аз ще направя това за себе си. So here we go...

Empty room

Sad But True --
Annual meeting of single, good-looking, gay, emotionally-stable, financially-secure, intelligent men looking for a long-term commitment.

юни 09, 2006

In vino veritas или как двама пияници бистрят нещата...

Много пъти и на много места съм чел описание на мъжете от гледна точка на жената. Най-често в женски списания са се появявали подобни хумористично-сатирични описания, но съвременните медии, като Интернет не останаха по-назад.

Някак спонтанно се роди в един разговор(на няколко чашки) с мой познат една подобна кратка шега, която мисля да споделя с вас. Разликата е само тази, че тук ще представим мъжа от гледна точка на гея.


По какво се разпознават истинските мъже!?

Те имат басов глас
Те ходят така сякаш 10 години са играли баскетбол
Използват паразитни думи и изрази като: копеле, да го/ги/я еба, уе, ве, бе, и др.
Те обикновено са яко напомпани във фитнеса, но също толкова яко имат и подобаващо закалено шкембе
Те носят тениски на които пише Prada, без да знаят какво означава надписа
Те често си оправят "пакета" на публични места, а най-големите мъжкари понякога бръкват да наместят инструментариума, ако през облеклото не става
Истинските мъже винаги ходят ядосани и гледат лошо, все едно някой тъкмо им е свил колелото и го търсят за да му кажат две приказки
Истинските мъже винаги са готови да скочат на бой, те просто чакат някой да ги предизвика
Истинските мъже не танцуват, но ако все пак музиката им харесва барабанят с пръсти по бара
Те не жестикулират
Те нямат мимика, освен начумерената физиономия
Те задължително имат лоша говорна артикулация
Те нямат модулации в интонацията
Истинските мъже не употребяват думи като жестикулирам, мимика, артикулация, модулация, интонация и т.н.


Това е за сега всичко. Мен лично ме забавлява. Някой ден може би ще допълня с още.

юни 03, 2006

Градът и звездите

Не, не става дума за романа на Артър Кларк. И все пак звучи добре. Между другото препоръчвам книгата горещо, малко е тежка за четене, но при положение, че вече всички се праскат че четат Умберто Еко и Камю и не знам си кой - съвсем честно - тази е по-лека.
Линк за романа (на български) -> The city and the stars.

Става дума обаче за нещо друго. Бях на концерта в Каварна на Апокалиптика и на връщане имаше безоблачно небе. За първи път ми се прииска да имам кола с прозрачен таван. Бях забравил колко разкошно е небето гледано в безоблачна лятна нощ от полето. Толкова спомени нахлуха изведнъж, толкова забравени мечти и още нови се родиха. Гледайки това небе и съзвездията никак не се чудех, че 19 век е века на изкуствата. Толкова вдъхновение. Ех, за съжаление тази гледка не може никога да се види от града. трябва специално да се излезе далеч от него, да се избере ясна нощ и хубаво място, където да можеш просто да легнеш и да гледаш. Опитах да направя снимка, но разбира се нищо не стана. За което съжалявам наистина, рядко ми се отваря тази възможност. Но така отваря душата... Просто някой ден опитайте!

За малко утеха от несполучливите снимки съм подготвил това:

Aurora Borealis

За по-голям формат използвайте сайта на National Geographic Magazine или този линк.